O projektu

Fit Slovenija je mednarodni projekt, ki skrbi za promocijo telesne dejavnosti za krepitev zdravja otrok in mladostnikov v vseh okoljih. Učitelje s strokovnimi predavanji in praktičnimi delavnicami opremlja z metodami in pristopi, s katerimi lahko gibanju na široko odprejo vrata v svoje igralnice in učilnice – neodvisno od starosti otrok in predmetnega področja, ki ga poučujejo.

Avtorica projekta je ga. Barbara Konda, uni. dipl. fiziologinja, z letošnjim letom je del te zgodbe postala tudi naša šola. S tem smo se pridružili šolam v Španiji, Nemčiji, Veliki Britaniji in Islandiji, ter preko 68. šolam in 54. vrtcem v Sloveniji.

Fit4Kid model je sestavljen iz motivacijske pedagogike, izobraževalnih programov, tehnik, vsebin in smernic, ki se bodo osredotočale na povečano uporabo vadbe in telesne dejavnosti v predšolskem in osnovnošolskem obdobju. Cilj tega projekta je povečati telesno dejavnost za krepitev zdravja ter izboljšanje učnega okolja in uspeha. Učitelji bomo gibalne aktivnosti vključevali tudi v sam pouk, ne zgolj samo pri športni vzgoji.

(Visited 50 times, 1 visits today)